Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου στο Ρυθμό stage

mpasis ralliaΣτη μουσική σκηνή Ρυθμό Stage  που αποτελεί σταθμό των εμφανίσεων τους σε όλη την Ελλάδα εμφανίζονται ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου. Μία από αυτές  τις βραδιές είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Σάββατο 14 Μαρτίου. Ένα πρόγραμμα το οποίο περιείχε αφιερώματα σε μεγάλους λαϊκούς συνθέτες και αναδρομή σε διαχρονικά τραγούδια που ταιριάζουν άριστα στην επικαιρότητα.


mpasis-01Η Ραλλία Χρηστίδου ερμηνεύει άξια των δυνατοτήτων της έντεχνα και λαϊκά τραγούδια προσπαθώντας να χαράξει τον δικό της δρόμο στο μουσικό στερέωμα.  Παρούσα και της μητέρας της ως θαμώνας της μουσικής σκηνής , δέχτηκε καλές κριτικές ερμηνεύοντας τα τραγούδια όπως τα" Μάτια που ξεχνάς" σε μουσική δική της και στίχους της Λίνας Δημοπούλου, το γνωστό από την ίδια "Εγώ για σένα" των G.Bella και G.Rapetti  αλλά και το "Στα είπα όλα " του Μίλτου Πασχαλίδη στα  Βάρα Νταγερέ του Απόστολου Καλδάρα.
Σταθερός στις επιλογές  του ο Δημήτρης Μπάσης  δεν ξεφεύγει από το ύφος των λαϊκών δρόμων. Είναι γνωστό άλλοτε και το μέταλλο της φωνής του που μαγεύει το κοινό, το οποίο προβλέπεται να παραμένει πιστό στον ίδιο και να τον ακολουθεί στη δική του καριέρα. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ερμήνευσε το "Ήλιε μου σε παρακαλώ" , κάτι που τον κατατάσσει σχεδόν πρώτο στους  σύγχρονους  λαϊκούς τραγουδιστές. Ακούστηκαν βέβαια και τραγούδια ερμηνευμένα σε πρώτη εκτέλεση από τον ίδιο όπως τα ralia 001"Χαμοπούλια". Να αναφέρουμε ακόμη  και το νέο του τραγούδι  "Παράξενο Φως" σε Μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, τραγούδι με λαϊκές επιρροές.
Δεν παρέλειψε φυσικά να ερμηνεύσει τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου επαναφέροντάς τον στην μνήμη μας, με τραγούδια όπως "Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη" δημιουργώντας μία ιδιαίτερη συγκινησιακή ατμόσφαιρα.
Η βραδιά συνεχίστηκε με μία σειρά λαϊκών τραγουδιών με σαφή αναφορά σε μεγάλους συνθέτες όπως τον Βασίλη Τσιτάνη, Μάνο Λοϊζο, Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο.

03/2015 Κωνσταντίνα Mακρογιάννη

 

 

rallia mpasis-02

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα