I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Λειβαδάς Κώστας _ Βιογραφικό & δισκογραφία

Λειβαδάς Κώστας _ Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Λειβαδάς γεννήθηκε το 1973. Η επαφή του ό... Περισσότερα

Χάλαρης Χριστόδουλος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χάλαρης Χριστόδουλος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Χριστόδουλος Χάραλης είναι προσωπικότητα της ελλ... Περισσότερα

Ζουγανέλη Ελεωνόρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζουγανέλη Ελεωνόρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ελεωνόρα ΖουγανέληΤο πρώτο πράγμα που μάθαινες για... Περισσότερα

Πλέσσας Μίμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πλέσσας Μίμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και απο τα μαθητικά του χρόνι... Περισσότερα

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου ΜελίναΓεννήθηκε στη Στουτγάρδη και πολύ ... Περισσότερα

Πυροβολάκης Μάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πυροβολάκης Μάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μάνος Πυροβολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα από κρητι... Περισσότερα

Τούμπουρος Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τούμπουρος Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μιχάλης Τούμπουρος γεννήθηκε στην Άρτα και σπούδ... Περισσότερα

Πιτλόγλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πιτλόγλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε το 1967 στον Κορυδαλλό. Σπούδασε πιάνο, ... Περισσότερα

Μούτσης Δήμος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μούτσης Δήμος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμος ΜούτσηςΤαξιδιώτης του παντόςΟ Δήμος Μούτσης ... Περισσότερα

Μπάσης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μπάσης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγάρδη. Οι γο... Περισσότερα

Χαλκιαδάκη Λήδα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χαλκιαδάκη Λήδα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λήδα ΧαλκιαδάκηΗ Λήδα - Ειρήνη, κόρη του δημοσιογρ... Περισσότερα

Σιώμος Θωμάς - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σιώμος Θωμάς - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θωμάς Σιώμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα.... Περισσότερα

Μαρινέλλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαρινέλλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μαρινέλλα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐ... Περισσότερα

Ζήκας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζήκας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος ΖήκαςΑπό το 1985 ως σήμερα έχει γράψει περ... Περισσότερα

Κουνάδης Αργύρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κουνάδης Αργύρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Μελέτησε ... Περισσότερα

Αλεφαντινός Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλεφαντινός Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μιχάλης Αλεφαντινός O... Περισσότερα

Μάντζιος Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάντζιος Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Μάντζιος γεννήθηκε στο Εκκλησοχώρι Ιωαννί... Περισσότερα

Γεράρδης Αλέξης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεράρδης Αλέξης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Ο Αλέξης Γεράρδης γεννήθηκε στις 1/11/1974 σ... Περισσότερα

Δρακιά Νάγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δρακιά Νάγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουσικές  οικογενειακές καταβολές. Πάτρα , Πο... Περισσότερα



Μητσιάς Μανώλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
mousikorama_mitsias_mΜανώλης Μητσιάς
Ο Μανώλης Μητσιάς, Μακεδόνας στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Χαλκιδική. Από μικρός ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική ψέλνοντας στην εκκλησία του χωριού του. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν βυζαντινοί ύμνοι, παραδοσιακά της ιδιαίτερης πατρίδας του και αργότερα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας 1950 - 1960.
Εκείνο το διάστημα ανακάλυψε μουσικά τα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία και καθόρισαν τη μουσική διαδρομή του. Αργότερα, στη Θεσσαλονίκη ακολούθησε ανώτερες σπουδές και έγινε μέλος της χορωδίας “Λέσχη Γραμμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος” και δημιούργησε την πρώτη μπουάτ στη Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός μουσικού πολιτιστικού κινήματος που άνθισε και γέμισε μπουάτ τη συμπρωτεύουσα. Όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, δικάστηκε και φυλακίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση.
Το 1968 ο τότε Διευθυντής και παραγωγός της δισκογραφικής εταιρείας “LYRA”, Aλέξανδρος Πατσιφάς, άκουσε στη Θεσσαλονίκη τον Μανώλη Μητσιά και τον παρότρυνε να κατέβει στην Αθήνα. Πράγματι ο Μανώλης Μητσιάς επιχείρησε την κάθοδο του στην Αθήνα και το 1969 γνωρίστηκε με το συνθέτη Δήμο Μούτση σε μπουάτ που έπαιζε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης. Ο Δήμος Μούτσης του πρότεινε συνεργασία με τη κορυφαία τότε δισκογραφική εταιρεία “COLUMBIA” και παραγωγό τον Τάκη Λαμπρόπουλο. Η συνεργασία αυτή καρποφόρησε το 1969 και ο δίσκος που κυκλοφόρησε περιείχε τη μεγάλη επιτυχία “Στην Ελευσίνα μια φορά”.
Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα ο Μανώλης Μητσιάς σφραγίζει με το προσωπικό του ήθος και ύφος το ελληνικό τραγούδι. Έχει τραγουδήσει σχεδόν σ? όλο τον κόσμο, στους Έλληνες του εξωτερικού πάντα με πολύ επιτυχία και έχει δώσει συναυλίες σε στάδια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε αναγνωρισμένους διεθνώς μεγάλους συναυλιακούς χώρους και παραδοσιακά θέατρα όπως το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το “Lincoln Center”, “Carnagy Hall” της Νέας Υόρκης, το “Albert Hall” του Λονδίνου, το “Royal Theatre” κ.α. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς όπως το Βασίλη Τσιτσάνη, το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Χατζηδάκη, το Γιώργο Σεφέρη, το Νίκο Γκάτσο, το Λευτέρη Παπαδόπουλο, το Μάνο Ελευθερίου, τη Λίνα Νικολακοπούλου και εκτέλεσε έργα του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και άλλων μεγάλων σύγχρονων ποιητών.

O Μανώλης Μητσιάς στο «Μουσικόραμα» Συνέντευξη στο Θανάση Γιώγλου


Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1970 - Το Σαββατόβραδο - Γιάννης Σπανός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κόκοτας, Μητσιάς, Μοσχολιού
Μουσικόραμα - 1970 - Η πόλη μας  - Κηλαηδόνης, μητροπούλου Κωστούλα, Μητσιάς, Μοσχολιού
Μουσικόραμα - 1971 - Η φάτνη - Βενάρδος Σωκράτης (διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1971 - Μανώλης Μητσιάς - Κηλαηδόνης, Μούτσης, Καραΐνδρου
Μουσικόραμα - 1971 - Της γης το χρυσάφι - Χατζιδάκις, Γαλάνη, μητσιάς, Γκάτσος
Μουσικόραμα - 1972 - Η κόκκινη κλωστή - Κηλαηδόνης, Γαλάνη, μητσιάς, Γκάτσος
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1973 - Έχει ο θεός - Χατζηνάσιος, Γαλάνη, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1973 - Το ξεκίνημα - Τσιτσάνης, Διονυσίου, Λαμπράκη, Μητσιάς, Πόλυ Πάνου
Μουσικόραμα - 1974 - Αχ έρωτα - Λεοντής, Παπαδόπουλος, Μητσιάς, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1974 - Τα λαϊκά - Ελευθερίου Μάνος, Θεοδωράκης, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 - Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Διονυσίου, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1975 - Αποχαιρετισμός - Γαλάνη Δήμητρα, Μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1975 - Παραστάσεις - Μητσιάς Μανώλης, Ξυλούρης Νίκος, Τσανακλίδου Τάνια, Μεραντζας Γιώργος
Μουσικόραμα - 1975 - Τετραλογία - Μούτσης Δήμος, Λεττονός, Μητσιάς, Πρωτοψάλτη
Μουσικόραμα - 1975 - Λαϊκή παράσταση - Μητσιάς, Μοσχολιού
Μουσικόραμα - 1976 - Περίπατος - Μανώλης Μητσιάς, Κηλαηδόνης
Μουσικόραμα - 1976 - Αθανασία - Χατζιδάκις, Γκάτσος, Μητσιάς, Γαλάνη
Μουσικόραμα - 1978 - Παρών ή ο τρελός - Άκης Πάνου, Μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1978 - 14 χρυσές επιτυχίες - Μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1978 - Τραγούδια της παρέας  - Μανώλης Μητσιάς, Τόκας Μάριος
Μουσικόραμα - 1979 - Το δρομολόγιο - Μούτσης, Γκάτσος, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1982 - Αξέχαστες επιτυχίες - Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1982 - Στου καιρού τα ρέματα - Σπανός Γιάννης, Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1982 - Εμπάργκο - Θάνος Μικρούτσικος,Άλκης Ακαίος (διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1983 - Παλιά ρεμπέτικα - Παπαϊωάννου Γιάνης, Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1984 - Αξ' αδιαιρέτου - Μανώλης Μητσιάς, Βίρβος Κώστας, Δερβενιώτης, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου
Μουσικόραμα - 1984 - Θεία λειτουργεία - Θεοδωράκης, Καζάκος, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1984 - Πάντα τέτοια - Αθηναίκή κομπανία, Βιτάλη Ελένη, Μητσιάς Μανώλης, Κόρου Κατερίνα
Μουσικόραμα - 1986 - Χειμωνιάτικος ήλιος - Χατζιδάκις, Γκάτσος, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1986 - Λυσιστράτη - Κραουνάκης, Νικαλακοπούλου, Λαζόπουλος, Βουτσινάς, Μητσιάς, Πρωτοψάλτη, Λέφας
Μουσικόραμα - 1986 - Τραγούδια για τους φίλους μου - Χρήστος Νικολόπουλος (διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1987 - Δύο - δύο - Μητσιάς Μανώλης, Δήμητρα Γαλάνη
Μουσικόραμα - 1987 - Μακεδονίτικα - Μανώλης Μητσιάς, Καραθανάση Ξανθίππη
Μουσικόραμα - 1987 - Μεγάλες επιτυχίες - Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη
Μουσικόραμα - 1987 - μιά ζωή στα πιάνο μπαρ - Τζαβαράκια, πάριος, Καλογίαννης, Μητσιάς, Δήμου, Γαϊτή
Μουσικόραμα - 1988 - Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον ελληνικό κινηματογράφου - (διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1989 - Αφετηρία - Αστεριάδη Πόπη, Δανέζης, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1989 - Συν 2 - Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1990 - Επιστρέφω αμέσως - Τσιάπης Παναγιώτης, Μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1990 - Ίσως φταίνε τα φεγγάρια - Μαυρουδής, Αρλέτα, Μητσιάς, Βιτάλη, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1990 - Φώτα παρακαλώ - Τσακνής Διονύσης (διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1990 - Ημέρα Τρίτη - Μητσιάς Μανώλης, Σαλέας Βασίλης, Σπανουδάκης
Μουσικόραμα - 1990 - Σε χιλιάδες σταθμούς - Μανώλης Μητσιάς - Νικολόπουλος & Παπαδόπουλος
Μουσικόραμα - 1991 - Όμορφες μέρες - Αστεριάδη, Γαλάνη, Δάκης, Δανέζης, Μαβίλη, Μαρίνος, Μητσιάς, Σπανός
Μουσικόραμα - 1991 - Φίλοι που φεύγουν - Μαρκόπουλος, Λαβίνα, Μητσιάς, ΟΠΑ, Παλιατσάρας
Μουσικόραμα - 1991 - Είμαι καλά ευχαριστώ - Σπανουδάκης Σταμάτης, Μανώλης μητσιάς
Μουσικόραμα - 1992 - Εσείς οι απέξω - Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1992 - Το τραγούδι γυμνό - Διάφοροι
Μουσικόραμα - 1992 - Μικρές νυχτερινές μουσικές - Μαυρουδής Νότης, Ηλιάννα Σκουλή, Μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1992 - Ερωτικό 16 επιτυχίες - μητσιάς Μανώλης
Μουσικόραμα - 1992 - Ζωγραφιές και χρώματα - Λίνος κόκοτος, Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1993 - ο κύριος Μητσάκης - διάφοροι
Μουσικόραμα - 1993 - Ο έρως έχει βάσανα - Μιχάλης Γενιτσάρης, Γλυκερία, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1993 - Πολιτελια Γ' - Ελευθερλιου Μάνος, Θεοδωράκης, Μητσιάς, Νικολακοπούλου
Μουσικόραμα - 1995 - Από τους θησαυρούς των 45 στροφών - Γαλάνη Δήμητρα, Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1996 - Στο δρόμο για τα χάλκινα - Μητσιάς Μανώλης, Νικολακοπούλου
Μουσικόραμα - 1996 - Αποχαιρετισμός - Κόκοτος Λίνος, Γαλάνη, Μητσιάς, Παπαδόπουλος
Μουσικόραμα - 1996 - Παράρτημα Α' - Σαββόπουλος Διονύσης και άλλοι
Μουσικόραμα - 1997 - Business στα Βαλκάνια - Διονύσης Τσακνής,Μητσιάς Μανώλης, Γλυκερία
Μουσικόραμα - 1997 - Με τέχνη και με πάθος - κουγιουμτζής, Χριστιανόπουλος, Μητσιάς, Νικολούδης
Μουσικόραμα - 1997 - Παρών - Ακη Πάνου, Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1997 - Μιά ζωή στα Piano Bar με τα Τσαβαράκια και άλλοι
Μουσικόραμα - 1998 - Αργονάυτες - Ηλίας Ανδριόπουλος, Μητσιάς, Βενετσάνου, Γιάννης Φέρτης
Μουσικόραμα - 1998 - Θεομήτηρ Μαρία - Μάριος Τόκας, Μητσιάς, Χατζηχριστοδούλου
Μουσικόραμα - 1998 - Του ονέιρου και του έρωτα - Νίκος Σταυρακάκης, Μητσιάς, Παπαδοπούλου Πίτσα, Μενιδιάτης Μιχάλης
Μουσικόραμα - 1998 - Αιγαίο αγιοπέλαγος - Κατσαρός, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 1998 - Το πιο μεγάλο ψέμα - Γιώργος Σταυριανός, Μητσιάς, Θαλασσινός, Βενετσάνου, Τσαϊρέλη, Καλαφατίδης, Γεωργία Λάκη
Μουσικόραμα - 1998 - Βίος ανθόσπαρτος - Τόκας, Γράψας, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2000 - τι γυρέυεις μες την Κίνα Τσακι Τσαν - Ρασούλης, Βαγιόπουλος και άλλοι
Μουσικόραμα - 2000 - Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα - Βαφειάδης Μάνος, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2001 - τα συλλεκτικά 45αρια - Μητσιάς, Γαλάνη
Μουσικόραμα - 2001 - Η συνάντηση - Τσιτσάνης, Νικολόπουλος, Μητσιάς, Μακρής, Σπυροπούλου, Αλεξίου, Γαλάνη
Μουσικόραμα - 2001 - Της αγάπης χρώματα - Ζαμπέτας, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2001 - Αμμόχωστος βασιλεύουσα - Μάριος τόκας, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Μητροπάνος, Μητσιάς, Γλυκερία
Μουσικόραμα - 2002 - Έλληνες συνθέτες - Διάφοροι
Μουσικόραμα - 2002 - Τα μεγάλα τραγούδια - Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2002 - Για τον Γρηγόρη - Η συναυλία στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας
Μουσικόραμα - 2003 - Τα λαϊκά - Θεοδωράκης, Ελευθερίου, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2003 - Οι πρώτες σελίδες - Μανώλης Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2003 - Ξηγημένα και παρεξηγημένα - Τα παιδιά από τη Πάτρα και άλλοι
Μουσικόραμα - 2004 - Ο Άγιος έρωτας - Μανώλης Μητσιάς, Θεοδωράκης Γιάννης< θεοδωράκης Μίκης,
Μουσικόραμα - 2004 - Ο Μανώλης Μητσιάς στα 9/8
Μουσικόραμα - 2005 - Αυλάια ξεχασμένης γιορτής - Παναγιώτης τσιάπης και άλλοι
Μουσικόραμα - 2005 - Ισόβια - Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2005 - Όλες οι εποχές - Γιάννης Σπανός και άλλοι
Μουσικόραμα - 2006 - Ερημιά - Θεοδωράκης, Παπαδόπουλος, Ξαρχάκος, Φαραντούρη, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2006 - Όταν σημάνει η ώρα - Άκης Πάνος Και άλλοι
Μουσικόραμα - 2006 - Κιβωτός - Μανώλης Μητσιάς, Θεοδωράκης Μίκης και άλλοι
Μουσικόραμα - 2006 - Υπέροχα μονάχοι - Μικρούτσικος, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2006 - Δωδεκάοπτο - Χρίστος Τσιαμούλης, Μητσιάς και άλλοι
Μουσικόραμα - 2007 - Όμορφη πόλη - Μητσιάς, Θεοδωράκης
Μουσικόραμα - 2007 - Μαργαρίτα Μαγιοπούλα - Θεοδωράκης, Μητσιάς
Μουσικόραμα - 2007 - Μαρίνα - Θεοδωράκης, Μητσιάς

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....