I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Βέττα Καλιόπη - Βιογραφία & δισκογραφία

Βέττα Καλιόπη - Βιογραφία & δισκογραφία

Γεννήθηκε στο Λιβαδερό Κοζάνης. Από τα γυμνασιακά ... Περισσότερα

Κυρμιζή Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κυρμιζή Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατερίνα ΚυρμιζήΓεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούσ... Περισσότερα

Μούτσης Δήμος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μούτσης Δήμος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμος ΜούτσηςΤαξιδιώτης του παντόςΟ Δήμος Μούτσης ... Περισσότερα

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ανδρεάτος Γεράσιμος   Γεννήθηκε στην Αθήνα το... Περισσότερα

Δημητρίου Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δημητρίου Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δημητρίου ΒασίληςΒιογραφικό Σε Πρώτο Πρόσωπο Γεννή... Περισσότερα

Ζήκας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζήκας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος ΖήκαςΑπό το 1985 ως σήμερα έχει γράψει περ... Περισσότερα

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης Γεννιέται στο Βόλο και σε ηλ... Περισσότερα

Κατσιμίχας Χάρης & Πάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Κατσιμίχας Χάρης & Πάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας Ο Χάρης & ο Πάνος... Περισσότερα

Κουγιουμτζής Σταύρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κουγιουμτζής Σταύρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής είχε γεννηθεί το 1932 στη Θ... Περισσότερα

Πασχαλίδης Μίλτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πασχαλίδης Μίλτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

O Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και... Περισσότερα

Κετιμέ Αρετή - Βιογραφία & δισκογραφία

Κετιμέ Αρετή - Βιογραφία & δισκογραφία

Η Αρετή Κετιμέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 από γο... Περισσότερα

Δεληβοριάς Φοίβος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δεληβοριάς Φοίβος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δεληβοριάς ΦοίβοςΓεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνα... Περισσότερα

Λιούγκος Ηλίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λιούγκος Ηλίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Ηλίας Λιούγκος γεννήθηκε στη Λάλιζα Ιωαννίνων στ... Περισσότερα

Νέγκα Γιώτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νέγκα Γιώτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Γιώτα Νέγκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστ... Περισσότερα

Πιτλόγλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πιτλόγλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε το 1967 στον Κορυδαλλό. Σπούδασε πιάνο, ... Περισσότερα

Μάνου Αφροδίτη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάνου Αφροδίτη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αφροδίτη Μάνου. Στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τ... Περισσότερα

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948 στην Αθ... Περισσότερα

Περίδης Ορφέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Περίδης Ορφέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ορφέας ΠερίδηςΟ Ορφέας Περίδης γεννήθηκε στις 20 Φ... Περισσότερα

Τσεκούρα Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσεκούρα Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Χάρις Τσεκούρα ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Εί... Περισσότερα

Αντωνοπούλου Ρίτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αντωνοπούλου Ρίτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με μεγάλη αγάπ... Περισσότερα



Ρεμπούτσικα Ευανθία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 67
ΧείριστοΆριστο 
mousikorama_rempoutsika_euanthia_m
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τη Μαρία και τον Πλούταρχο.

Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX ενώ η Ευανθία από την ηλικία των 6 χρόνων ξεκινά βιολί στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη.
Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικά και το 1970 η Ευανθία έρχεται στην Αθήνα συνεχίζοντας τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο.
Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ecole Normale De Music.
Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Του 3ου προγράμματος καθώς και με τη Σύχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του "Αξιον Εστί" με το Μίκη Θεοδωράκη.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 συμμετέχει στον "Μουσικό Αύγουστο" που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις.
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Ευανθίας Ρεμπούτσικα έρχεται το 1992 όταν σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο γράφουν τη μουσική και τα τραγούδια για την Κρίστυ Στασινόπουλου στο album "Στη Λίμνη Με Τις Παπαρούνες".
Το 1995 γνωρίζει το Γιάννη Κότσιρα και μαζΪ με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και τον Άρη Δαβαράκη φτιάχνουν τον "Αθώο Ένοχο" που αποτελεί και τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Μεγάλη και διαχρονική επιτυχία αυτού του δίσκου είναι η υπέροχη "Αλεξάνδρεια",που αμέσως γίνεται κλασικό κομμάτι και επανεκτελείται πολλές φορές και από διάφορους σημαντικούς ερμηνευτές.
Η συνεργασία της με τον Γιάννη Κότσιρα συνεχίζεται δίνοντας αυτή τη φορά τον εξαιρετικά επιτυχημένο δίσκο "Μόνο Ένα Φιλί", σε στίχους Ελένης Ζιώγα. Μια δισκογραφική δουλειά που περιείχε τραγούδια όπως τα "Το Τσιγάρο", τη "Χάντρα Θαλασσιά" και τα "Επτά Ποτήρια", ένα album που αγαπήθηκε και γρήγορα έγινε πλατινένιο. Η συνεργασία με το Γιάννη Κότσιρα συνεχίζεται, χαρίζοντας ένα ακόμα πολύ επιτυχημένο album, αυτή τη φορά με τίτλο "Είναι Δική Μας Η Ζωή Μας" σε στίχους Άρη Δαβαράκη. Μερικές από τις επιτυχίες που ξεχώρισαν από αυτή τη δουλειά είναι τα "Καταλαβαίνω", "Ένας Έρωτας Φτηνός", "Η Επαφή".
Μετά τη δισκογραφική επιτυχία των projects με το Γιάννη Κότσιρα και τη συνεργασία της με τη Νάνα Μούσχουρη στο "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" την ίδια χρονιά, η εταιρεία BMG δίνει τη δυνατότητα στην Ευανθία για την κυκλοφορία δικής της προσωπικής δουλειάς με ορχηστρικά κομμάτια. Αποτέλεσμα είναι η παρουσίαση δύο πραγματικά εξαίρετων προσωπικών δίσκων, οι οποίοι σημείωσαν σημαντικές πωλήσεις. "Το Αστέρι Κι η Ευχή" και "Οι Μικρές Ιστορίες" αποτελούν την παρουσίαση των συνθέσεων της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στις αρχικές τους μορφές, προτού γίνουν τραγούδια με στίχο και δοθούν σε κάποιο καλλιτέχνη προς ερμηνεία. Σε αυτούς τους δύο σημαντικούς δίσκους συμμετέχουν φωνητικά οι Caroline Lavelle σε μια ξενόγλωσση ερμηνεία της "Αλεξάνδρειας", η Έλλη Πασπαλά, η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η υψίφωνος Μαριάννα Ριγάκη. Οι στιχουργοί Λίνα Νικολακοπούλου και Ελένη Ζιώγα χαρίζουν τους στίχους στα "Έχε Γειά" και "Με Την Πλάτη", δύο από τα ωραιότερα τραγούδια των "Μικρών Ιστοριών", ερμηνευμένα από την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Παράλληλα με την προσωπική της δισκογραφία, η Ευανθία Ρεμπούτσικα γράφει μουσική για τηλεοπτικές σειρές όπως το "Εσύ Αποφασίζεις", την "Προδοσία" του Νίκου Κουτελιδάκη, το "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" του Χρήστου Παληγιαννόπουλου, την "Αίθουσα Του Θρόνου" της Πηγής Δημητρακοπούλου, τα "Πέτρινα Λιοντάρια" του Κώστα Κατσαρόπουλου, το "Alma Libre" και πολλές άλλες.
2003 και η Ευανθία Ρεμπούτσικα επανέρχεται δισκογραφικά με το soundtrack της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα".Η ταινία γνωρίζει τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα και το soundtrack με μουσική αποκλειστικά γραμμένη από την Ευανθία γίνεται ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους του 2003.Ονειρική ορχηστρική μουσική επηρεασμένη από τα ηχοχρώματα της Πόλης και γενικά της Ανατολής αλλά και τα τραγούδια "Στα Λιμάνια Ανάψανε Φωτιές" σε στίχους Τάσου Μπουλμέτη και ερμηνεία Νατάσας Θεοδωρίδου και "Μπαχάρι,Κανέλλα Και Φιλί" σε ερμηνεία Ντιλέκ Κοτς και στίχους επίσης Τάσου Μπουλμέτη συνθέτουν αυτό το πολυσυλλεκτικό soundtrack,που βραβεύεται στο Φεστιβάλ
Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης με το βραβείο Καλύτερης Μουσικής. Το soundtrack, όπως και η ταινία, ταξιδεύει και στο εξωτερικό με τον τίτλο "A Touch Of Spice" και πρόκειται για την πρώτη κυκλοφορία της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Cantini, υπό την επίβλεψη της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του συζύγου της Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.
2004 και ακόμη μια σημαντική συνεργασία για την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά και τη Νατάσα Θεοδωρίδου και το αποτέλεσμα είναι ένας εξαίρετος λαϊκός δίσκος με τίτλο "Έρωτα, δεν ξέρεις ν'αγαπάς". Δέκα καλοδουλεμένα σύγχρονα λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, που έχουν σαν "αγωγό" την αυθεντική φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου, μιας καλλιτέχνιδας τόσο ευρέως γνωστής αλλά και αγαπητής στο ελληνικό μουσικόφιλο κοινό. Παράλληλα, κυκλοφορεί και το album "Φωνή Αιγαίου", το τρίτο προσωπικό album της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με μουσικές για την ομώνυμη ταινία της Λυδίας Καρρά. Στο album περιλαμβάνονται και 4 τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, τα οποία ντύνει με τη βελούδινη φωνή της η Έλλη Πασπαλά.

Δισκογραφία
ΓUlak (2007)
O Horos Ton Astron with Elli Paspala and Eleni Zioga (2007)
Grammata horis paralipti (2007)
Babam Ve Oglum (2005) aka My Father and My Son
Politiki kouzina (2003) aka A Touch of Spice
Alma libre (2001) TV Series
Aithousa tou thronou, I (1998) TV Series
Gia sena (1998) TV Series
Athina-Thessaloniki (1997) TV Series
Pros tin elefteria (1996)
Prodosia (1996)
Teleftaioi eggonoi, Oi (1990) TV Series
(This is not the real Evanthia Reboutsika!)

Φωνή Αιγαίου (2004)
Πολίτικη Κουζίνα (2003)
Μικρές Ιστορίες (2000)
Το Αστέρι Κι Η Ευχή (1998)
Alma Libre (1998)
Αθήνα - Θεσσαλονίκη (1997)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - Έρωτα,Δεν Ξέρεις Ν'αγαπάς... (2004)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - Είναι Δική Μας Η Ζωή Μας (2000)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - Μόνο Ένα Φιλί (1997)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - Αθώος Ένοχος (1996)
ΚΡΙΣΤΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - Στη Λίμνη Με Τις Παπαρούνες (1992)

 

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....