I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Μποφίλιου Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μποφίλιου Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νατάσσα ΜποφίλιουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπο... Περισσότερα

Παπαδάκη Μαρία - Βιογραφικό

Παπαδάκη Μαρία - Βιογραφικό

Η Μαρία Παπαδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλε... Περισσότερα

Γεωργία Νταγάκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεωργία Νταγάκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρ... Περισσότερα

Μαγκλάρας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαγκλάρας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος Μαγκλάρας"εκεί που το παλιό παίρνει νέα πν... Περισσότερα

Σιάπαντα Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σιάπαντα Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατερίνα Σιάπαντα Η Κατερίνα Σιάπαντα γεννήθηκε στ... Περισσότερα

Ρεμπούτσικα Ευανθία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ρεμπούτσικα Ευανθία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη... Περισσότερα

Γαϊτάνος Πέτρος - Βιογραφία & Δισκογραφία

Γαϊτάνος Πέτρος - Βιογραφία & Δισκογραφία

Πέτρoς ΓαϊτάvoςΟ Πέτρoς Γαϊτάvoς γεvvήθηκε στη Δρά... Περισσότερα

Μάρε Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάρε Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νατάσσα Μάρε - Μουμτζίδου Σπουδές κλασσικού πιάνου... Περισσότερα

Δημητριάδη Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δημητριάδη Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μαρία Δημητριάδη διαθέτει σπάνια, ζεστή & ιδ... Περισσότερα

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου ΜελίναΓεννήθηκε στη Στουτγάρδη και πολύ ... Περισσότερα

Τσάτσου Θεοδοσία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσάτσου Θεοδοσία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Θεοδοσία ΤσάτσουΤην Θεοδοσία Τσάτσου, όλοι την γνω... Περισσότερα

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Σαβίνα Γιαννάτου  Έτσι όπως τη βλέπεις ... Περισσότερα

Ζουγανέλη Ελεωνόρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζουγανέλη Ελεωνόρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ελεωνόρα ΖουγανέληΤο πρώτο πράγμα που μάθαινες για... Περισσότερα

Νικολούδης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικολούδης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μιχάλης ΝικολούδηςΓεννημένος στον Πειραιά με καταγ... Περισσότερα

Τερζής Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τερζής Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μιχάλης Τερζής Ο Συνθέτης ΜιχάληςΤερζής γεννήθηκε ... Περισσότερα

Πρωτοψάλτη 'Αλκηστις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πρωτοψάλτη 'Αλκηστις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πρωτοψάλτη 'ΑλκηστιςΓεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της... Περισσότερα

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Λένα ΑλκαίουΗ Λένα Αλκαίου γεννήθηκε και μεγ... Περισσότερα

Στρατηγού Ασπασία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Στρατηγού Ασπασία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασπασία Στρατηγού Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και με... Περισσότερα

Καπαρού Αργυρώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καπαρού Αργυρώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Αργυρώ Καπαρού γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά οι ρί... Περισσότερα

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Χατζόπουλος ασχολήθηκε με τη μουσική από... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 93 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....