I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Καραλής Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καραλής Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιάννης Καραλής γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας.Σπο... Περισσότερα

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μίκης Θεοδωράκης, Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθ... Περισσότερα

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης Γεννιέται στο Βόλο και σε ηλ... Περισσότερα

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουσικόραμα - Ελένη ΔήμουΔήμου ΕλένηΓεννήθηκε στην... Περισσότερα

Γλέζος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γλέζος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Γλέζος Γιάννης Γνωστός τραγουδοποιός (γ... Περισσότερα

Κωνσταντινίδου Λύγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κωνσταντινίδου Λύγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λυγία ΚωνσταντινίδουΠρώτη Κυπρία ΙεροψάλτιςΗ Λυγία... Περισσότερα

Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην ... Περισσότερα

Ρίζος Απόστολος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ρίζος Απόστολος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Ο θαυμασμός του προς... Περισσότερα

Καλημέρη Λιζέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καλημέρη Λιζέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσα... Περισσότερα

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι Έλληνας καλλιτέχνης (σ... Περισσότερα

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Χατζόπουλος ασχολήθηκε με τη μουσική από... Περισσότερα

Δημητριάδης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δημητριάδης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δημητριάδης Γιώργος & μικροί ήρωεςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ... Περισσότερα

Ανδρουλάκης Νίκος- Βιογραφικό & δισκογραφία

Ανδρουλάκης Νίκος- Βιογραφικό & δισκογραφία

Ανδρουλάκης ΝίκοςΓεννήθηκε στην Κρήτη, στο χωριό Α... Περισσότερα

Καραγιώργης Ευαγόρας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καραγιώργης Ευαγόρας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ευαγόρας ΚαραγιώργηςΓεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφ... Περισσότερα

Κανά Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κανά Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μελίνα Κανά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη Σπούδασε Φ... Περισσότερα

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικόλας Άσιμος«Είμαι πληνθέτης.Όπου οι άλλοι τοποθ... Περισσότερα

Μουδάτσος Κωστής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουδάτσος Κωστής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κωστής Μουδάτσος είναι από το Μέσα Λασίθι. Εκεί ... Περισσότερα

Κότσιρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κότσιρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιάννης ΚότσιραςΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.... Περισσότερα

Πρωτοψάλτη 'Αλκηστις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πρωτοψάλτη 'Αλκηστις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πρωτοψάλτη 'ΑλκηστιςΓεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της... Περισσότερα

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος ΚυπουργόςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδ... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....