I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Καζαντζής Γιώργος - Βιογραφία & δισκογραφία

Καζαντζής Γιώργος - Βιογραφία & δισκογραφία

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κα... Περισσότερα

Ματαπάς Λευτέρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ματαπάς Λευτέρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καλώς Ήρθατε Λευτέρης Ματαπάς Γεννήθηκα το 1975 ... Περισσότερα

Λοτσάρη Νίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λοτσάρη Νίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίνα  ΛοτσάρηΗ Νίνα Λοτσάρη  είναι μια π... Περισσότερα

Ζιώγαλας Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζιώγαλας Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος Ζιώγαλας Τα τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα κατα... Περισσότερα

Tάσος Ζαφειρίου - Βιογραφικό και δισκογραφία

Tάσος Ζαφειρίου - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ο Tάσος Ζαφειρίου γεννήθηκε στον Πειραιά και ασχολ... Περισσότερα

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βίκυ ΜοσχολιούΣτο Μεταξουργείο, στις 17 Μαΐου του ... Περισσότερα

Πουλόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πουλόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στην Μάνη αλλά μεγ... Περισσότερα

Κούτρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κούτρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Κούτρας γεννήθηκε το 1955 στην Αιδηψό, ε... Περισσότερα

Μήτσης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μήτσης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιάννης ΜήτσηςΓεννήθηκα στα Ζαγοροχώρια, ‘Κρυόβρυσ... Περισσότερα

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Λένα ΑλκαίουΗ Λένα Αλκαίου γεννήθηκε και μεγ... Περισσότερα

Καζάκος Θοδωρής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καζάκος Θοδωρής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ... Περισσότερα

Βεληβασάκη Γεωργία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βεληβασάκη Γεωργία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεωργία Βεληβασάκη Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη... Περισσότερα

Μιχαήλ Γιούλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μιχαήλ Γιούλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιούλα Mιχαήλ• Γεννήθηκε στο Bόλο. Σπούδασε λυρικό... Περισσότερα

Νεοφυτίδης Νεοκλής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νεοφυτίδης Νεοκλής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νεοκλής Νεοφυτίδης Γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία.... Περισσότερα

Δουρδουμπάκης Πέτρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δουρδουμπάκης Πέτρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκα στην Αριδαία του νομού Πέλλης τον Γενάρη... Περισσότερα

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948 στην Αθ... Περισσότερα

Μιτζέλος Αντώνης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μιτζέλος Αντώνης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μιτζέλος Αντώνης - Βιογραφικό & δισκογραφία. Γ... Περισσότερα

Μακεδόνας Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μακεδόνας Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 19... Περισσότερα

Ραζέλη Αφεντούλα - Βιογραφικό -Δισκογραφία

Ραζέλη Αφεντούλα - Βιογραφικό -Δισκογραφία

Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε νηπιαγωγός στην ... Περισσότερα

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Σαβίνα Γιαννάτου  Έτσι όπως τη βλέπεις ... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....