I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Τζουγανάκης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τζουγανάκης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Η ρίζα του,... Περισσότερα

Σπανουδάκης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σπανουδάκης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από π... Περισσότερα

Κουνάδης Αργύρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κουνάδης Αργύρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Μελέτησε ... Περισσότερα

Ξύδης Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ξύδης Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ξύδης ΝίκοςΌσο απίστευτο και αν ακούγεται γεννήθηκ... Περισσότερα

Αηδονίδης Χρόνης - Βιογραφία & δισκογραφία

Αηδονίδης Χρόνης - Βιογραφία & δισκογραφία

Χρόνης ΑηδονίδηςΟ Χρόνης Αηδονίδης γεννήθηκε στις ... Περισσότερα

Στρόφαλης Μάριος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Στρόφαλης Μάριος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάριος ΣτρόφαληςΓεννήθηκε στην Αθήνα το1969 . Ξεκί... Περισσότερα

Λιδάκης Μανώλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λιδάκης Μανώλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μανώλης Λιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτη... Περισσότερα

Νόνης Αδριανός - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νόνης Αδριανός - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Στο Ναύπλιο έφτιαξε το πρώτο του τοπικό συγκ... Περισσότερα

Κατσούρη Αντιγόνη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατσούρη Αντιγόνη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π... Περισσότερα

Σταυρακάκης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σταυρακάκης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος ΣταυρακάκηςΟ τραγουδοποιός Γιώργος Σταυρακ... Περισσότερα

Μάρε Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάρε Νατάσσα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νατάσσα Μάρε - Μουμτζίδου Σπουδές κλασσικού πιάνου... Περισσότερα

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιά... Περισσότερα

Χαλκιαδάκη Λήδα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χαλκιαδάκη Λήδα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λήδα ΧαλκιαδάκηΗ Λήδα - Ειρήνη, κόρη του δημοσιογρ... Περισσότερα

Αλεξίου Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλεξίου Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χάρις ΑλεξίουΑρχές της δεκαετίας του '50... Στο Συ... Περισσότερα

Νικολούδης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικολούδης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Δημήτρης Νικολούδης γεννήθηκε στα Βασιλικά της Θ... Περισσότερα

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικόλας Άσιμος«Είμαι πληνθέτης.Όπου οι άλλοι τοποθ... Περισσότερα

Μουζουράκης Πάνος - βιογραφικό & δισκογραφία

Μουζουράκης Πάνος - βιογραφικό & δισκογραφία

Πάνος ΜουζουράκηςΜεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθ... Περισσότερα

Παπανικολάου Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπανικολάου Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μαρία Παπανικολάου έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκ... Περισσότερα

Tάσος Ζαφειρίου - Βιογραφικό και δισκογραφία

Tάσος Ζαφειρίου - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ο Tάσος Ζαφειρίου γεννήθηκε στον Πειραιά και ασχολ... Περισσότερα

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χατζόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Χατζόπουλος ασχολήθηκε με τη μουσική από... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 81 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....