I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Ζιώγαλας Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζιώγαλας Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος Ζιώγαλας Τα τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα κατα... Περισσότερα

Στασινοπούλου Κρίστη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Στασινοπούλου Κρίστη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Κρίστη Στασινοπούλου είναι από την Αθήνα, νοιώθε... Περισσότερα

Ξενάκη Πένυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ξενάκη Πένυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Πένυ γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σε ηλικία16... Περισσότερα

Κορακάκης Βαγγέλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κορακάκης Βαγγέλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Βαγγέλης Κορακάκης είναι ένας σεμνός και ταλαντο... Περισσότερα

Καρούνης Ζαχαρίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καρούνης Ζαχαρίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Ζαχαρίας Καρούνης γεννήθηκε στα Πάκια Λακωνίας σ... Περισσότερα

Κατσούρη Αντιγόνη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατσούρη Αντιγόνη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π... Περισσότερα

Αλεφαντινός Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλεφαντινός Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μιχάλης Αλεφαντινός O... Περισσότερα

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιαννάτου Σαβίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Σαβίνα Γιαννάτου  Έτσι όπως τη βλέπεις ... Περισσότερα

Σπανουδάκης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σπανουδάκης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από π... Περισσότερα

Παπαδημητρίου Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπαδημητρίου Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σάκης ΠαπαδημητρίουΓεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλ... Περισσότερα

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουσικόραμα - Ελένη ΔήμουΔήμου ΕλένηΓεννήθηκε στην... Περισσότερα

Κυρμιζή Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κυρμιζή Κατερίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατερίνα ΚυρμιζήΓεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούσ... Περισσότερα

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι Έλληνας καλλιτέχνης (σ... Περισσότερα

Μικρούτσικος Θάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μικρούτσικος Θάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947.... Περισσότερα

Κότσιρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κότσιρας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιάννης ΚότσιραςΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.... Περισσότερα

Τζουγανάκης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τζουγανάκης Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Η ρίζα του,... Περισσότερα

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος ΚυπουργόςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδ... Περισσότερα

Αλεξίου Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλεξίου Χάρις - Βιογραφικό & δισκογραφία

Χάρις ΑλεξίουΑρχές της δεκαετίας του '50... Στο Συ... Περισσότερα

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιά... Περισσότερα

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948 στην Αθ... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 22
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 84 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....