I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαχαιρίτσας Λαυρέντης Γεννιέται στο Βόλο και σε ηλ... Περισσότερα

Δρογώσης Στάθης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δρογώσης Στάθης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Υπ... Περισσότερα

Καραγιώργης Ευαγόρας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καραγιώργης Ευαγόρας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ευαγόρας ΚαραγιώργηςΓεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφ... Περισσότερα

Νικολακοπούλου Λίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικολακοπούλου Λίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λίνα ΝικολακοπούλουΜας έχει υποδείξει την «Εξοδο Κ... Περισσότερα

Βιτάλη Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βιτάλη Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

H Ελένη Βιτάλη (Λαβίδα), γεννήθηκε στην Αθήνα κα... Περισσότερα

Παπάζογλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπάζογλου Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

«Τραγούδια που σου γλυκαίνουν το αυτί». Τα μισά... Περισσότερα

Περίδης Ορφέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Περίδης Ορφέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ορφέας ΠερίδηςΟ Ορφέας Περίδης γεννήθηκε στις 20 Φ... Περισσότερα

Τσανακλίδου Τάνια & Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσανακλίδου Τάνια & Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Τάνια Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα με καταγωγ... Περισσότερα

Αρλέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αρλέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

ΑρλέταΠολύς κόσμος όταν ακούει το όνομα της Αρλέτα... Περισσότερα

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μίκης Θεοδωράκης, Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθ... Περισσότερα

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι Έλληνας καλλιτέχνης (σ... Περισσότερα

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948 στην Αθ... Περισσότερα

Κατσιγιάννης Ανδρέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατσιγιάννης Ανδρέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 197... Περισσότερα

Τσιλίκης Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσιλίκης Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Ο Σάκης Τσιλίκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπο... Περισσότερα

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ασλανίδου ΜελίναΓεννήθηκε στη Στουτγάρδη και πολύ ... Περισσότερα

Λούκα Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λούκα Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαρία Λούκα Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, η ... Περισσότερα

Ντουνιάς Γιάννης - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ντουνιάς Γιάννης - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ο Γιάννης Ντουνιάς ξεκίνησε την καριέρα του με το ... Περισσότερα

Κορκολής Στέφανος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κορκολής Στέφανος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Στέφανος Κορκολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Από 4 ετ... Περισσότερα

Καζαντζής Γιώργος - Βιογραφία & δισκογραφία

Καζαντζής Γιώργος - Βιογραφία & δισκογραφία

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κα... Περισσότερα

Καραλής Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καραλής Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιάννης Καραλής γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας.Σπο... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 84 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....