I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Τσανακλίδου Τάνια & Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσανακλίδου Τάνια & Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Τάνια Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα με καταγωγ... Περισσότερα

Μαριώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαριώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαριώ. Μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του... Περισσότερα

Γισδάκης Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γισδάκης Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Γισδάκης Βασίλης Ο τελευταίος τραγουδισ... Περισσότερα

Θηβαίος Χρήστος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Θηβαίος Χρήστος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Χρήστος Θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια... Περισσότερα

Μαγκλάρας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαγκλάρας Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος Μαγκλάρας"εκεί που το παλιό παίρνει νέα πν... Περισσότερα

Δρακιά Νάγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δρακιά Νάγια - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουσικές  οικογενειακές καταβολές. Πάτρα , Πο... Περισσότερα

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μουσικόραμα - Ελένη ΔήμουΔήμου ΕλένηΓεννήθηκε στην... Περισσότερα

Σιώμος Θωμάς - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σιώμος Θωμάς - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θωμάς Σιώμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα.... Περισσότερα

Νέγκα Γιώτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νέγκα Γιώτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Γιώτα Νέγκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστ... Περισσότερα

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Θεοδωράκης Μίκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μίκης Θεοδωράκης, Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθ... Περισσότερα

Λιούγκος Ηλίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λιούγκος Ηλίας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Ηλίας Λιούγκος γεννήθηκε στη Λάλιζα Ιωαννίνων στ... Περισσότερα

Καζούλης Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καζούλης Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Βασίλης Καζούλλης γεννήθηκε στον Ασκληπειό της Ρ... Περισσότερα

Μάνου Αφροδίτη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάνου Αφροδίτη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αφροδίτη Μάνου. Στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τ... Περισσότερα

Παπαδόπουλος Λάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπαδόπουλος Λάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λάκης Παπαδόπουλος Τον θεωρώ έναν από τους σημαντι... Περισσότερα

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλκαίου Λένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Λένα ΑλκαίουΗ Λένα Αλκαίου γεννήθηκε και μεγ... Περισσότερα

Σταυρακάκης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σταυρακάκης Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γιώργος ΣταυρακάκηςΟ τραγουδοποιός Γιώργος Σταυρακ... Περισσότερα

Λειβαδάς Κώστας _ Βιογραφικό & δισκογραφία

Λειβαδάς Κώστας _ Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Λειβαδάς γεννήθηκε το 1973. Η επαφή του ό... Περισσότερα

Τσιλίκης Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσιλίκης Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Ο Σάκης Τσιλίκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπο... Περισσότερα

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πολυκανδριώτης Θανάσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε το 1948 στην Αθ... Περισσότερα

Πασχαλίδης Μίλτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πασχαλίδης Μίλτος - Βιογραφικό & δισκογραφία

O Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....