I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Παπάζογλου Σοφία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπάζογλου Σοφία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Σοφία Παπάζογλου γεννήθηκε στις Βρυξέλλες Βελγίο... Περισσότερα

Μεσημέρης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μεσημέρης Σταμάτης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σταμάτης Μεσημέρης γνωστός τραγουδοποιός (συνθέτης... Περισσότερα

Πυροβολάκης Μάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Πυροβολάκης Μάνος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Μάνος Πυροβολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα από κρητι... Περισσότερα

Νταντωνάκη Φλέρυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νταντωνάκη Φλέρυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Φλέρυ Νταντωνάκη - πραγματικό όνομα Ελευθερία Πα... Περισσότερα

Κανά Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κανά Μελίνα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μελίνα Κανά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη Σπούδασε Φ... Περισσότερα

Μαρινέλλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαρινέλλα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Μαρινέλλα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐ... Περισσότερα

Γαλιάτσος Μανώλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γαλιάτσος Μανώλης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μανώλης ΓαλιάτσοςΣυνθέτης, στιχουργός και ενορχηστ... Περισσότερα

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βίκυ ΜοσχολιούΣτο Μεταξουργείο, στις 17 Μαΐου του ... Περισσότερα

Mιχάλης Tραυλός - Βιογραφικό & δισκογραφία

Mιχάλης Tραυλός - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσι... Περισσότερα

Ζερβουδάκης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ζερβουδάκης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατ... Περισσότερα

Τσάκαλος Οδυσσέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τσάκαλος Οδυσσέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κλασσική αξία ο Οδυσσέας Τσάκαλος, με το ενεργητικ... Περισσότερα

Νόνης Αδριανός - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νόνης Αδριανός - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Στο Ναύπλιο έφτιαξε το πρώτο του τοπικό συγκ... Περισσότερα

Καζάκος Θοδωρής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καζάκος Θοδωρής - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ... Περισσότερα

Σαββόπουλος Διονύσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σαββόπουλος Διονύσης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Διovύσης Σαββόπoυλoς γεvvήθηκε στη Θεσσαλovίκη σ... Περισσότερα

Ταγκούλη Βικτωρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ταγκούλη Βικτωρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λίγα λόγια για τη Βικτωρία ΤακούληΓεννήθηκε στην Α... Περισσότερα

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κυπουργός Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος ΚυπουργόςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδ... Περισσότερα

Μάντζιος Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μάντζιος Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Μάντζιος γεννήθηκε στο Εκκλησοχώρι Ιωαννί... Περισσότερα

Γαργανουράκης Χαράλαμπος - Βιογραφικό

Γαργανουράκης Χαράλαμπος - Βιογραφικό

Είδε το φως της ζωής σε ένα από τα ομορφότερα χωρι... Περισσότερα

Τουρνάς Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Τουρνάς Κώστας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Κώστας Τουρνάς ανήκει σ' εκείνο το σπάνιο είδος ... Περισσότερα

Κατσιγιάννης Ανδρέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κατσιγιάννης Ανδρέας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 197... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 61 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....