I am Hellene

I am Hellene

Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"

Προηγούμενη Επόμενη

Παπαδημητρίου Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπαδημητρίου Σάκης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σάκης ΠαπαδημητρίουΓεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλ... Περισσότερα

Ντουνιάς Γιάννης - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ντουνιάς Γιάννης - Βιογραφικό και δισκογραφία

Ο Γιάννης Ντουνιάς ξεκίνησε την καριέρα του με το ... Περισσότερα

Νίκος Καρίμπας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νίκος Καρίμπας  - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Νίκος Καρίμπας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσ... Περισσότερα

Νταντωνάκη Φλέρυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νταντωνάκη Φλέρυ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Φλέρυ Νταντωνάκη - πραγματικό όνομα Ελευθερία Πα... Περισσότερα

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βενετσάνου Νένα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιά... Περισσότερα

Ξαρχάκος Σταύρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ξαρχάκος Σταύρος  - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1939 ... Περισσότερα

Παπαποστόλου Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Παπαποστόλου Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Συνθέτης χορωδιακής μουσική... Περισσότερα

Βεληβασάκη Γεωργία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βεληβασάκη Γεωργία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεωργία Βεληβασάκη Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη... Περισσότερα

Καλημέρη Λιζέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Καλημέρη Λιζέτα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσα... Περισσότερα

Μαριώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαριώ - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαριώ. Μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του... Περισσότερα

Δουρδουμπάκης Πέτρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δουρδουμπάκης Πέτρος - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκα στην Αριδαία του νομού Πέλλης τον Γενάρη... Περισσότερα

Γαλάνη Δήμητρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γαλάνη Δήμητρα - Βιογραφικό & δισκογραφία

Δήμητρα ΓαλάνηΟ ΧΡΟΝΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα. ... Περισσότερα

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νικόλας Άσιμος«Είμαι πληνθέτης.Όπου οι άλλοι τοποθ... Περισσότερα

Σουλτάτου Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Σουλτάτου Μαρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μαρία ΣουλτάτουΒιογραφικό Γεννήθηκε και μεγάλωσε ... Περισσότερα

Κασσάρας Σαράντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Κασσάρας Σαράντης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στο Κ.Ω.... Περισσότερα

Γεράρδης Αλέξης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεράρδης Αλέξης - Βιογραφικό & δισκογραφία

 Ο Αλέξης Γεράρδης γεννήθηκε στις 1/11/1974 σ... Περισσότερα

Ταγκούλη Βικτωρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Ταγκούλη Βικτωρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Λίγα λόγια για τη Βικτωρία ΤακούληΓεννήθηκε στην Α... Περισσότερα

Ιωαννίδης Αλκίνοος -Βιογραφικό & δισκογραφία

Ιωαννίδης Αλκίνοος -Βιογραφικό & δισκογραφία

Αλκίνοος ΙωαννίδηςΓεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 τ... Περισσότερα

Θεοδώρου Χρίστος - Βιογραφικό & Δισκογραφία

Θεοδώρου Χρίστος - Βιογραφικό & Δισκογραφία

  Χρίστος ΘεοδώρουΓεννήθηκε το 1973 στην... Περισσότερα

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Μοσχολιού Βίκη - Βιογραφικό & δισκογραφία

Βίκυ ΜοσχολιούΣτο Μεταξουργείο, στις 17 Μαΐου του ... Περισσότερα



Άνδρεάδης Θέμης - Βιογραφικό & δισκογραφία

Εκτύπωση
PDF
Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 

Άνδρεάδης Θέμης. Γεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσικήΓεννήθηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1950 στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική στα 15 του μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Νότη Μαυρουδή. Ήταν ο πρώτος του μαθητής.

Ο Μαυρουδής του γνώρισε και τα τραγουδιστικά στέκια της εποχής που ήταν οι μπουάτ του Νέου Κύματος.
  Επηρεαζόμενος από αυτό το διαφορετικό της εποχής σε ηλικία 16 ετών, άρχισε να βάζει μουσικές σε ποιήματα απο τις «Ανθολογίες» και σε στίχους φίλων του και δικους του και να τα τραγουδά στις μπουάτ.
   Έτσι το 1966 τον βρίσκουμε να τραγουδά στη «παράγκα» με την Καίτη Χωματά και το Μιχάλη Βιολάρη.
  Ακολούθησαν οι εξής συνεργασίες:
  1967 με τον Γιώργο Μαρίνο, τη Σοφία Σπυράτου, τη Δέσποινα Γλέζου και τον Συνθέτη ΓιάννηΣπανό στο πιάνο, στα «Ταβάνια».
  1967 πάλι με τη Καίτη Χωματά και τον Μιχάλη Βιολάρη.
  1968 - 1969 με την Αρλέτα και τον Τάσο Καρακατσάνη στο πιάνο.
  Το 1971 γνωρίζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά για 2 χρόνια στην ιστορική μπουάτ «Λήδρα» με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη , τη Μέμη Σπυράτου, τη Δάφνη Ζούνη και τον Σταύρο Πασπαράκη, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου.
 Το 1972 μπαίνει και στη δισκογραφία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μαρκόπουλου όπως το «Του άντρα του πολλά βαρύ», «Ο Ταρζάν», «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (στίχοι Γιώργου Χρονά), «Που πάτε, λοιπόν» (στίχοι Γιώργου Σκούρτη).
  Το 1973 είναι σημαδιακό γιατί γνωρίζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, γνωστό και ως ΛοΓο, και σε συνεργασία με τον συνθέτη και μουσικό Γ.Κιουρκτσόγλου, και, σχεδόν εν αγνοία τους, ξεκινούν ένα στυλ τραγουδιού που έμελλε να έχει μεγάλη επιτυχία και να καταγραφεί ως «Σατιρικό τραγούδι». Είτε μαζί με τον ΛοΓο είτε με άλλους συνεργάτες, ο Ανδρεάδης συνέχισε με μεγάλη επιτυχία εώς το 1980 αυτό το τραγούδι, που ουσιαστικά τον καθιέρωσε.

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1972 - Διάλειμμα - Μαρκόπουλος Γιάννης, Ξυλούρης, Ανδρεάδης, Ζούνη, Σπυράτου
Μουσικόραμα - 1973 - Γελοιογραφίες - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου, Χριστοσούλου
Μουσικόραμα - 1973 - Διαδρομή - Χατζηνάσιος, Κόκοτας, Μητσιάς, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Κανελλόπουλος
Μουσικόραμα - 1974 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ανδρεάδης, Λογοθέτης, Κιουρκτσόγλου
Μουσικόραμα - 1974 - Σταθμός 0 - Πλέσσας, Γαλάνη, Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1974 - Τα παιδικά - Χάλαρης, Λογοθέτης, Γαλάνη, Ανδρεάδης, Χρύσανθος
Μουσικόραμα - 1974 - Χρυσός δίσκος 1974 (ΕΜΙ) - Ανδρεάδης, Γαλάνη, Διονυσίου, Μητσιάς, Ξυλούρης, Τσανακλίδου
Μουσικόραμα - 1976 - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Λογοθέτη - Ανδρεάδης, Γερασιμίδου, Ελισώ
Μουσικόραμα - 1976 - Ο πρωταθλητής - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1976 - Το πανόραμα - Πλέσσας, Βίρβος, Ανδρεάδης, Κοντολάζος, Κυριαζής
Μουσικόραμα - 1977 - Θεμιτά και αθέμιτα - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1978 - Ο Θέμης πάει παντού - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1979 - Η χαβούζα - Παναγόπουλος, Ανδρεάδης, Ζωγράφος, Μαρίζα Κωχ, Ζαγοραίος, Περπινιάδης
Μουσικόραμα - 1980 - Μάγια η μέλισσα - Ανδρεάδης, Μπενέτος, Παπάζογλου Θάλεια, Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Χρυσικάκος
Μουσικόραμα - 1980 - Θέμης Ανδρεάδης Ως εξής - Θέμης Ανδρεάδης
Μουσικόραμα - 1982 - Δε δουλεύω - Λογοθέτης, Ανδρεάδης, Χρυσικάκη, Πλειώνης
Μουσικόραμα - 1983 - 14 νέα τραγούδια - Ανεξάρτητη παραγωγή
Μουσικόραμα - 1983 - Σαν ξαφνικό ταξίδι - Ανδρεάδης Θέμης, Μιχαιλίδου Σοφία, Θωμόπουλος, Ελευθερίου Μάνος
Μουσικόραμα - 1986 - Βάλε το ράδιο στη διαπασών - Ανδρεάδης Θέμης
Μουσικόραμα - 1986 - Τα αγαπημένα μοθ τραγούδια - Παναγόπουλος Τάκης (Διάφοροι)
Μουσικόραμα - 1986 - Φακοί επαφής - Λογοθέτης Γιάννης, Ανδρεάδης, Λεφάκη, Μασαιδης, Τόττας
Μουσικόραμα - 1989 - Η παρεούλα - Ανδρεάδης, Αρλέτα, Μπουλάς, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσικόραμα - 2006 - Κάτι άλλο μου θυμίζει - Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει Γιάννη Λογοθέτη

Radio Greek Sound Live

I AM GREEK

  • images/stories/greek/greek_001.jpg
  • images/stories/greek/greek_002.jpg
  • images/stories/greek/greek_003.jpg
  • images/stories/greek/greek_004.jpg
  • images/stories/greek/greek_005.jpg
  • images/stories/greek/greek_006.jpg
  • images/stories/greek/greek_007.jpg
  • images/stories/greek/greek_008.jpg
  • images/stories/greek/greek_009.jpg
  • images/stories/greek/greek_010.jpg
  • images/stories/greek/greek_011.jpg

Δελτία Ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στο "Μουσικόραμα" και μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα.

Online

Έχουμε 72 επισκέπτες συνδεδεμένους

Περί Μουσικής....