Βιογραφίες και δισκογραφίες στο "Μουσικόραμα"
Σαββόπουλος Διονύσης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Διovύσης Σαββόπoυλoς γεvvήθηκε στη Θεσσαλovίκη σ... Περισσότερα
Αρναούτης Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Δημήτρης Αρναούτης γεννήθηκε στον Χολαργό Αττική... Περισσότερα
Νίκος Καρίμπας - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Νίκος Καρίμπας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσ... Περισσότερα
Δήμου Ελένη - Βιογραφικό & δισκογραφία
Μουσικόραμα - Ελένη ΔήμουΔήμου ΕλένηΓεννήθηκε στην... Περισσότερα
Δεσύπρης Γρηγόρης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Γρηγόρης ΔεσύπρηςΟ συνθέτης, στιχουργός, τραγουδισ... Περισσότερα
Γρηγοριάδης Νίκος - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο τραγουδοποιός Νίκος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στην ... Περισσότερα
Μπέλλου Σωτηρία - Βιογραφικό & δισκογραφία
Η Σωτηρία Μπέλλου γεννήθηκε στα Χάλια στις 22 Αυγο... Περισσότερα
Στρατηγού Ασπασία - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ασπασία Στρατηγού Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και με... Περισσότερα
Ζουγανέλης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι Έλληνας καλλιτέχνης (σ... Περισσότερα
Πουλόπουλος Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στην Μάνη αλλά μεγ... Περισσότερα
Τούμπουρος Μιχάλης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Μιχάλης Τούμπουρος γεννήθηκε στην Άρτα και σπούδ... Περισσότερα
Μήτσης Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Γιάννης ΜήτσηςΓεννήθηκα στα Ζαγοροχώρια, ‘Κρυόβρυσ... Περισσότερα
Δημητρίου Βασίλης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Δημητρίου ΒασίληςΒιογραφικό Σε Πρώτο Πρόσωπο Γεννή... Περισσότερα
Ξενάκη Πένυ - Βιογραφικό & δισκογραφία
Η Πένυ γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σε ηλικία16... Περισσότερα
Παλαμίδας Γιάννης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Γιάννης Παλαμίδας γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγά... Περισσότερα
Τσέρτος Μπάμπης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Μπάμπης Τσέρτος γεννήθηκε στα Τρόπαια του Νομού ... Περισσότερα
Άσιμος Νικόλας - Βιογραφικό & δισκογραφία
Νικόλας Άσιμος«Είμαι πληνθέτης.Όπου οι άλλοι τοποθ... Περισσότερα
Μητροπάνος Δημήτρης - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλ... Περισσότερα
Καλογήρου Γιώργος - Βιογραφικό & δισκογραφία
Καλογήρου Γιώργος. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981.... Περισσότερα
Ζουγανέλη Ελεωνόρα - Βιογραφικό & δισκογραφία
Ελεωνόρα ΖουγανέληΤο πρώτο πράγμα που μάθαινες για... Περισσότερα
11 Νοεμβρίου 2009
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη γεννήθηκε στην Αθήνα και στην εφηβεία της αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το τραγούδι. Γύρω στα 18 της χρόνια γράφτηκε στο Ωδείο σπουδάζοντας φωνητική ενώ παράλληλα σπούδαζε οικονομικά στα ΤΕΙ Πειραιά.
Ξεκίνησε τα πρώτα της μουσικά βήματα συμμετέχοντας σε μικρά group τραγουδώντας και παίζοντας κρουστά. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου γνωρίστηκε όσο ακόμα σπούδαζε στο ωδείο και εντάχθηκε σταδιακά στο σχήμα του. Την πρώτη χρονιά της συνεργασίας τους έκανε φωνητικά και ερμήνευε και ένα τραγούδι στο πρόγραμμα, την επόμενη χρονιά ερμήνευε περισσότερα κομμάτια και μετά ήρθε και η συμμετοχή της στο "Μπραζιλέρο".
Εχει συνεργαστεί, εκτός από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Μάνο Πυροβολάκη και τον Κώστα Λειβαδά.
Το 2004 μας συστήνεται με το ντεμπούτο της album "Και η γη γυρίζει". Ενας δίσκος με καινούργια τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή τηξς Ανδριάνας τραγουδοποιοί όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Χρυσόστομος Μουράτογλου και ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Επίσης η ίδια η Ανδριάνα υπογράφει στίχους σε πέντε κομμάτια και μουσική σε δύο.
Το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφορεί ένα ακόμα album για την Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τίτλο “Μην Πεις Ποτέ”. Η δισκογραφική αυτή δουλειά περιλαμβάνει 10 τραγούδια αλλά και μια διασκευή του “Σερενάτα”, των Λάκη Παπαδόπουλου και Μαριανίνας Κριεζή, που επιμελήθηκε ο Ακης Κατσουπάκης. Το “Μην Πεις Ποτέ” φέρει τη μουσική και τη στιχουργική υπογραφή γνωστών ονομάτων, όπως, μεταξύ άλλων, των Δήμητρας Γαλάνη, Κώστα Λειβαδά, Θεοδωρή Γκόνη και Νίκου Μωραΐτη.
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2006 κυκλοφορεί repackaged το “Μην Πεις Ποτέ”. To album, εκτός από τα έντεκα τραγούδια του αρχικού CD, περιλαμβάνει το “Μαζί Θεός”, που αποτελεί ένα ερωτικό τραγούδι που έγραψαν ο Στέφανος Κορκολής μαζί με την Ρεβέκκα Ρούση για το τηλεοπτικό spot γνωστής σοκολάτας. Το cd-single “Μαζί Θεός” περιλαμβάνει, επίσης, και το remix του “Love It” από τους Positive Energy.
Δισκογραφία
Προσωπικοί Δίσκοι
" Δες Καθαρά "
" Μην πεις ποτέ "
" ...Και η γη γυρίζει "
Συμμετοχές
2007 Κώστας Λειβαδάς : OST "Πρώτη φορά νονός" ντουέτο στο τραγούδι "Δώσε την ψήφο σου στο διπλανό σου"
2007 Νίκος Πορτοκάλογλου : "Εκτός Σχεδίου" Συμμετοχή στα τραγούδια : "Γύρνα Πίσω", "Δοκίμασέ με", "Μόνο εσύ"
2007 funked_up Stereo Mike: “Xli3h” Ντουέτο στο τραγούδι : “Δες καθαρά(Face a la mer)”
2007 Γιώργης Χριστοδούλου : "Μην αλλάξεις ποτέ" Ντουέτο στο τραγούδι "Είσ' αλλού, είμαι εδώ"
2007 Κώστας Αντύπας : "Το λεωφορείο της στιγμής" Φωνητικά στα τραγούδια " Έλα τώρα " και " Το λεωφορείο της στιγμής "
2006 Συλλογή "Απόηχοι" Περιέχει το τραγούδι "Μαζί Θεός" από το cd "Μην πεις ποτέ" καθώς και το ντουέτο με τον RG "Δεν φοβάμαι"
2006 Euro-re-visions Ερμηνεύει το "Μου λες" και ντουέτο το "Μάθημα σολφέζ" με τον Γιώργη Χριστοδούλου
2006 «Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ» Συναυλια αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολίου. Θέατρο Βράχων στις 7.7.05. Χ. Αλεξίου, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Ασλανίδου, Δ. Γαλάνη, Γλυκερία, Μ. Κανά, Μαρινέλλα, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ε. Τσαλιγοπούλου και Τ. Τσανακλίδου. Ερμηνεύει το " Ένα Αστέρι Πέφτει, Πέφτει", ντουέτο με την Μ. Ασλανίδου το "Ο Λευτέρης" και όλες μαζί τα : "Τα τρένα που 'φυγαν", "Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ", " Έτσι είν' η ζωή", "Τα θερινά τα σινεμά", "Και γεια χαρά", "Ο χωρισμός", κ.α.
2006 ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ : " Δάκρυ στο γυαλί " Ερμηνεύει το τραγούδι " Εκείνα που δεν έχω " (β' φωνή ο Γιώργος Νταλάρας)
2005 Συλλογή "Χρώματα. 18 αγαπημένα τραγούδια του σήμερα και του αύριο" Περιέχει το τραγούδι "Μοίρα μου έγινες" από το cd "…Και η γη γυρίζει"
2005 Συλλογή 14 χρόνια ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99.2 “τα τραγούδια που μεγάλωσαν…” Περιέχει το “Χαράζει το όνειρο” από το cd “…Και η γη γυρίζει”
2005 "Μια αγκαλιά για το ArGOODaki" Συμμετοχή στην Version 2 του τραγουδιού
2005 Ζακ Στεφάνου : " Ένας όμορφος κόσμος" ντουέτο στο τραγούδι «Πάντα δικός σου»
2005 Νίκος Πορτοκάλογλου : "Πάμε άλλη μια φορά live 01-05" Συμμετοχή στα τραγούδια : "Βάλε μου δύσκολα", "Μόνο εσύ", "Τα καράβια μου καίω", "Γίνε Κομμάτια" καθώς & φωνητικά, κρούστα σε όλα τα τραγούδια εκτός του "Πάμε άλλη μια φορά"
2004 Κώστας Λειβαδάς : "Τι Χρονιά Κι Αυτή..." ντουέτο στο τραγούδι «Μια μέρα έμεινε ακόμα»
2004 Παλλύρια ερμηνεύει το τραγούδι «Κύμα»
2004 Στέφανος Κορκολής : "Ανεμόπτερο" ερμηνεύει το τραγούδι «Ανεμόπτερο»
2003 Νίκος Πορτοκάλογλου : "Δίψα" ντουέτο στο τραγούδι «Γίνε κομμάτια (νυχτερινό ρέγγε)» και φωνητικά σε όλα σχεδόν τα τραγούδια του δίσκου
2002 Σταύρος Λογαρίδης : "Μια βουτιά στην αγάπη" φωνητικά στα τραγούδια "Θα σε βρω" και "Μικρή μου αλήθεια"
2001 Νίκος Πορτοκάλογλου : "Μπραζιλέρο OST" ερμηνεύει το τραγούδι «Δεν είναι αργά», β΄φωνή στο τραγούδι «Θάλασσα μου σκοτεινή»
2000 Κώστας Λειβαδάς : "Μια πλευρά " γυναικεία φωνή & φωνητικά στο τραγούδι «Τα δελφίνια»
1999 Νίκος Πορτοκάλογλου : " Παιχνίδια με τον διάβολο " φωνητικά – κρουστά
2006 RG " Το πρώτο χτύπημα" Έχει γράψει τους στίχους στο τραγούδι “Δε φοβάμαι” μάζί με τον RG και συμμετέχει τραγουδώντας
2005 Σοφία Στρατή “Μια πεταλούδα” 2005 Έχει γράψει τη μουσική στο τραγούδι “Τόσο απλά”

























