Αντιγόνη Κατσούρη Συνέντευξη

katsouri 1Για δύο συνεχόμενες εμφανίσεις η εξαιρετική ερμηνεύτρια και πιανίστα Αντιγόνη Κατσούρη εμφανίζεται στην πόλη της Αθήνας και δίνει την ευκαιρία στον «κόσμο» της να απολαύσει, με εκείνην επί σκηνής, κομμάτια τόσο από το προσωπικό της όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο, χωρίς να λείψουν και oι πολυποίκιλες διασκευές, που τόσο αγαπά. Η ευχή της για το εγγύς μέλλον είναι να της δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο καλλιτεχνικά. Είμαστε σίγουροι ότι η ευχή της θα πραγματοποιηθεί και δεν έχουμε παρά να της το ευχηθούμε ολόψυχα!

Αντιγόνη Κατσούρη συνέντευξη στη Μίνα Μαύρου στο "Μουσικόραμα"

 Μίνα Μαύρου: Αντιγόνη, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου εμφανίζεσαι live στη μουσική σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες» ! Το πρόγραμμα θα είναι εορταστικό, ενόψει Χριστουγέννων;

katsouri 002 Αντιγόνη Κατσούρη: Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα τραγουδιών, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος είναι επιλεγμένο με βάση την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Έτσι, θα υπάρχουν, πέρα από τα τραγούδια της δισκογραφίας μου και του διεθνούς ρεπερτορίου, αρκετές διασκευές έντεχνων και ελαφρολαϊκών τραγουδιών, στα οποία ο κόσμος θα μπορεί να συμμετάσχει και να τραγουδήσει μαζί μας, από συνθέτες  και ερμηνευτές όπως είναι π.χ. ο Σαββόπουλος, ο Κραουνάκης, η Αλεξίου, η Αρβανιτάκη, ο Μικρούτσικος, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Γούναρης, ο Σουγιούλ, ο Ξαρχάκος, ο Καλδάρας, ο Χατζής, ο Xατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Σπανός κλπ.
Δεν είναι τυχαίο το ότι η εμφάνιση θα γίνει Σάββατο και μάλιστα σε έναν χώρο που ενδείκνυται για μια τέτοια εορταστική βραδιά, από την άποψη ότι η συγκεκριμένη μουσική σκηνή είναι ένα πολύ ζεστό και ατμοσφαιρικό μέρος, διαθέτει ποικιλία σε ποτό αλλά και σε φαγητό για όποιον το επιθυμεί και θα δημιουργηθεί μια ωραία φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ όλων όσων θα παρευρίσκονται! Άλλωστε, πάντα με ενδιαφέρει στις εμφανίσεις μου, εκτός από την επικοινωνία που έχω με το κοινό μου, και η επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ τους!
Μαζί μου στο βιολί θα είναι ο Θοδωρής Λυκουρόπουλος, ένας πολύ αξιόλογος μουσικός, και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ μελωδικό και πολύ όμορφο, όπως θα διαπιστώσετε!

  Μίνα Μαύρου: Και η επόμενη εμφάνισή σου είναι στις 26 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο Athenaeum ΚΕΛΑΡΙ;

 Αντιγόνη Κατσούρη: Aκριβώς! Το «ΚΕΛΑΡΙ» είναι ένας χώρος που επίσης από την αρχή με εντυπωσίασε! Έχει πολύ καλό ήχο, πολύ όμορφη διακόσμηση και είναι ένα υπόγειο μαγαζί πολύ ιδιαίτερο και πολύ ζεστό ! Είμαι σίγουρη πως και οι φίλοι μου θα ενθουσιαστούν! Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα, θα είναι ό,τι πρέπει,  για να ξαναβγούν και να περάσουμε άλλο ένα τέλειο βράδυ, με πλούσιο ρεπερτόριο και με πολύ ανεβασμένη διάθεση!

  Μίνα Μαύρου: Με ποια κριτήρια επιλέγεις έναν χώρο, στον οποίο πρόκειται να παρουσιάσεις τη δουλειά σου;

katsouriι 004 Αντιγόνη Κατσούρη: Αναλόγως τι θέλω και τι μπορώ να κάνω κάθε φορά. Βασική προϋπόθεση είναι ο καλός ήχος, με την έννοια ότι θα πρέπει ο χώρος που θέλει να λέγεται μουσική σκηνή, να διαθέσει κάποια χρήματα για έναν άρτιο ηχητικό εξοπλισμό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δυστυχώς βρίσκεσαι προ εκπλήξεως, όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις το θέμα του ήχου. Επίσης, έχω απαίτηση ο χώρος να σέβεται τον πελάτη, γιατί ο πελάτης αυτός είναι το δικό μου κοινό, το οποίο εγώ η ίδια σέβομαι απεριόριστα και στενοχωριέμαι πολύ εκ μέρους του μαγαζιού, όταν κάτι πάει στραβά. Θέλω το κοινό μου να νιώσει άνετα σ’ αυτόν τον χώρο, να μείνει ευχαριστημένο, κι αυτό περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους, όπως το να μην είναι υπερβολικά τα χρήματα, που ο συγκεκριμένος χώρος απαιτεί για τα εισιτήρια ή για την κατανάλωση, να υπάρχει ένα σέρβις αξιοπρεπές, μια δυνατότητα επιλογής επίσης αξιοπρεπής, στο τι θα πιει ή θα φάει ο κόσμος που θα έρθει κτλ. Δυστυχώς, ακόμα και στην Αθήνα, οι χώροι που συγκεντρώνουν κάποια ελάχιστα στάνταρντς  και προϋποθέσεις δεν είναι απεριόριστοι και χρειάζεται ορισμένς φορές να γίνονται κάποιοι συμβιβασμοί. Έχω εμφανιστεί όμως στις περισσότερες μουσικές σκηνές που υποστηρίζουν ρεπερτόριο σαν το δικό μου, και έχω πολύ καλές εντυπώσεις από αρκετές από αυτές. Είναι μάλιστα κάποιες που έχουν πάρα πολύ υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας.

  Μίνα Μαύρου: Το κοινό της «αέρινης» Αντιγόνης Κατσούρη είναι παρόν σε κάθε της εμφάνιση; Το ρωτάω, γιατί δεν μένεις μόνιμα στην Αθήνα, αλλά πηγαινοέρχεσαι και στα Ιωάννινα.

 Αντιγόνη Κατσούρη: Το κοινό μου πάντα με υποστηρίζει και είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων γι’ αυτό. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά μου και την μουσική στην οποία πιστεύω, και την υποστηρίζουν σταθερά. Μάλιστα, έχω και θαυμαστές – φίλους πια – από άλλα μέρη της Ελλάδας, που έρχονται όποτε έχω live εμφάνιση, ακόμα και από την Ιταλία! Από κει και πέρα, όσον αφορά στο Αθηναϊκό κοινό, εξαρτάται από τις συγκεκριμένες συνθήκες της ημέρας για το πόσος κόσμος θα έρθει στην εκάστοτε εμφάνιση. Η Αθήνα άλλωστε δεν είναι προβλέψιμη! Με τις πορείες, τις απεργίες, την ταλαιπωρία γενικά του κόσμου και το απρόβλεπτο της ζωής, δεν μπορείς να ξέρεις και πόσοι θα έρθουν το συγκεκριμένο βράδυ να σε ακούσουν. Τα πάντα κρίνονται με μια πιο συνολική ματιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη πρώτα απ’ όλα, επειδή το κοινό μου αποτελείται από ανθρώπους ποιοτικούς! Αυτό το λέω άσχετα με το επάγγελμα που ακολουθούν, από την άποψη ότι, οποιοδήποτε επάγγελμα και να κάνουν…ή να μην κάνουν, έχουν ποιότητα και ευγένεια στην συμπεριφορά και στην σκέψη τους και επίσης, επειδή αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα μου, διότι τους αρέσει η δουλειά μου και εγώ και όχι επειδή τους προωθήθηκα ως διαφημιστικό προϊον.

  Μίνα Μαύρου: Δεν έχεις σκεφθεί ποτέ να εγκαταλείψεις οριστικά την πόλη των Ιωαννίνων  και να εγκατασταθείς στην Αθήνα για την –ίσως- ευκολότερη προώθηση της δουλειάς σου;

katsouri 001 Αντιγόνη Κατσούρη: Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν θέλησα μέχρι τώρα να το κάνω. Έτσι κι αλλιώς, περνάω πολύ μεγάλο χρόνο της ζωής μου στην Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος να μετακομίσω εδώ ολοκληρωτικά! Μ’ αυτό τον τρόπο συνδυάζω την έμπνευση από την φύση και τις αποδράσεις της επαρχίας με τις επαγγελματικότερες συνθήκες της Αθήνας  και βρίσκω μια καλή ισορροπία στην ζωή μου. Δεν λέω πως είναι εύκολο, δεν είναι όμως το πιο εύκολο πάντα και το πιο καλό! Την αίσθηση της προσωπικής μου ελευθερίας την έχω πολύ αναπτυγμένη!

  Μίνα Μαύρου: Τι θα ήθελες να σου φέρει καλλιτεχνικά το εγγύς μέλλον;

 Αντιγόνη Κατσούρη: Ευκαιρίες για να αναπτυχθώ περισσότερο καλλιτεχνικά!  Ο κλοιός είναι αρκετά στενός και πολλές φορές νιώθω ότι έχω απίστευτες δυνατότητες να αξιοποιήσω που μένουν ανεκμετάλλευτες, κυρίως από την άποψη των οικονομικών και γενικότερων δυσμενών συγκυριών στην χώρα μας. Το ίδιο πράγμα δηλαδή που έχουν να αντιμετωπίσουν και οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αυτή την περίοδο…Δεν πτοούμαι όμως. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα πορεία μου, με βάση όλα τα δεδομένα. Είμαι της άποψης ότι περισσότερη σημασία έχει η υγεία μας, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται  και το να έχουμε κοντά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που είναι ανεκτίμητα. Η καλλιτεχνική ανάπτυξη δεν σταματάει, πάντα βρίσκεις τον δρόμο σου.

  Μίνα Μαύρου: Έχεις ήδη κυκλοφορήσει τρία cd, το «Ουράνιο Τόξο», το «Ένα Χαμόγελο για το Αύριο» και το γαλλόφωνο «Ραντεβού» (μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο). Ποια είναι τα επόμενα δισκογραφικά σχέδιά σου;

 Αντιγόνη Κατσούρη: Μετά την Πρωτοχρονιά θα επανακυκλοφορήσει το cd μου «Ένα Χαμόγελο για το Αύριο» από την Final Touch, με διανομή από την Cobalt (Universal). Παράλληλα, ετοιμάζω σιγά σιγά τα τραγούδια για το επόμενο cd μου, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Θα είναι μια πολύ προσεγμένη παραγωγή, με αρκετές εκπλήξεις!

 Μίνα Μαύρου: Καλή επιτυχία σε όλα τα σχέδιά σου και καλές γιορτές!
 Αντιγόνη Κατσούρη: Ευχαριστώ πολύ… Ανταποδίδω στο έπακρον!

12/2014 Μίνα Μαύρου

 Αντιγόνη Κατσούρη: Ακούστε τραγούδια της στο YOTUBE

katsouri 003

Share

Radio GreekSound Live

radio 200
Δεύτερο Πρόγραμμα

 

Facebook

Twitter

Ισπανοί μαθητές: «Ευχαριστούμε Ελλάδα..»

Ελληνική Μουσική και Όργανα

Νταούλι

Νταούλι

Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα Μεμβρανόφωνα Νταούλι Γνωστό ήδη από τους...

I am Greek and i wanna go home

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.mousikorama.gr μείνετε ενημερώμενοι για τα μουσικά νέα, συνεντεύξεις και μουσικά άρθρα.

Radio Greek Sound Live

Radio Greek Sound Νέα